Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس؛ «مِهر اقتصاد»؛ یک مجموعه تازه‌تأسیس که امیدهای فراوانی برای عملکرد مثبت آن وجود داشت. عنوانی که سال‌ها نماد مردم‌داری و اعتماد بود. تا این‌که موضوع ادغام آن پیش آمد. نماد مهر در بازار سرمایه بسته شد؛ اموال و دارایی‌های آن ارزیابی و خرداد ۹۹ با تشکیل مجمع رسماً در بانک سپه ادغام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش‌گذاری‌های صورت‌گرفته اما محل ابهامات فراوانی است. سهامداران  معترضند؛ این‌که ارزش‌گذاری اموال این بانک بسیار پایین‌تر از قیمت واقعی است. این‌که چرا ارزیابی‌های سال ۹۷ باید مبنای واگذاری باشد؟ 

 

یکی از آنها می‌گفت اگر قرار باشد اعتراضات ما باعث سوءاستفاده بیگانگان شود، از حق خود حاضریم ‌بگذریم. آنها برای شنیدن صدای اعتراضات‌شان و ظلمی که بر آنها رفته است، به فارس من اعتماد کرده‌ و کمپینی برای «ضرورت ارزش‌گذاری منصفانه بانک مهر اقتصاد» ثبت کرده‌اند. به همین مناسبت به گفت‌وگو با تعدادی از سهامداران بانک مهر اقتصاد پرداخته‌ایم. متن زیر حاصل صحبت‌های آنها در این میزگرد است.

آقای نعمتی یکی از سهامداران در ابتدای جلسه بیان‌داشت: «مهر اقتصاد به همراه ۴ بانک دیگر بر اساس مصوبه سران قوا در بانک سپه ادغام شد. مهراقتصاد نسبت به سایر بانک‌های دیگر اوضاع بهتری داشت و نه تنها زیان‌ده نبود، بلکه تراز مالی آن مثبت هم بوده است.»


وی در ادامه افزود: «یک بار در ۲۹ اسفند  مجمع عمومی با حضور سهامداران بانک مهر اقتصاد برگزار شد و در آن مجمع قیمت هر سهم ۱۲۳۸۱ ریال تعیین شد. بر اساس مصوبات ۳۱ بندی سران قوا باید مجمع مجدد ظرف یک ماه دیگر برگزارشده تا قیمت تعیین شده را در اختیار سهامدار‌ها قرار دهد، اما این اتفاق تا ۱۲ خرداد ۹۹ رخ نداد.»

یکی دیگر از سهامداران حاضر در جلسه بیان‌داشت: «در ۹۹/۳/۱۲ بار دیگر مجمعی با حضور سهام‌دارهای حقیقی و حقوقی تشکیل شد، منتها کمی قبل از برگزاری، ۵۴ درصد سهم مهراقتصاد را یک شرکت صوری وابسته به بانک سپه تحت عنوان آینده‌اندیشه‌نگر مهر خرید تا بتواند ابتکار عمل را در مجمع به دست گیرد و هر قیمتی را که می‌خواهد به تصویب برساند.»

 

بنابر گفته‌ی ایشان قیمت گذاری غیر منطقی مهم‌ترین دلیل اعتراض سهامداران می‌باشد: «در مجمع خرداد ماه به دلیل رانت گسترده این شرکت قیمت هر سهم ۱۷۱۷۲ ریال تعیین شد که همین مسأله مورد اعتراض ما سهامداران می‌باشد، به دلیل آنکه طبق آیین نامه اجرایی بند ز قانون مالیات‌های مستقیم باید قیمت سهام را بر اساس قیمت روز مجمع مشخص کنند، نه قیمت‌های دو سال گذشته، در این مدت همه چیز از دلار گرفته تا قیمت مسکن و ... چند برابر شده است.»

سهامداران مهراقتصاد دیروز جلوی معاونت مردمی قوه‌قضائیه تجمع داشته‌اند. آقای نعمتی در مورد محور مطالباتشان در این تجمع می‌گوید: «به سهامداران حقیقی این بانک که ۱۷۰ هزار نفر از  یادگاران  جنگ تحمیلی هستند ظلم بزرگی شده است، به همین دلیل هم روز گذشته جلوی دفتر معاونت مردمی قوه قضائیه که تنها امید‌ما برای احقاق است، تجمع کردیم.  آقای نظری معاون رئیس قوه از ما خواست طی نامه مکتوبی مطالبات خود را عنوان کرده و قول داد این مطالبات را به دست آقای رئیسی می‌رساند.سهامداران درخواست دارند مجمع برگزارشده در خردادماه ابطال شود.همچنین ارزش گذاری سهام باید به روز و متناسب با قیمت بازار باشد.»



وکیل سهامداران مهر اقتصاد در مورد یکی دیگر از موارد اعتراض سهامداران می گوید: «یکی دیگر از محورهای اعتراضات ما نحوه کارشناسی ارزش مهراقتصاد است، که عددی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان توسط کارشناسان برآورد شده‌است، در حالی‌که شرکت مالک ۱۲ درصد فولاد مبارکه اصفهان، ۱۰۰ درصد نیروگاه کازرون و مالک ۶۷ درصد سهام شرکت تراکتورسازی ایران است، اگر صرفا همین سه شرکتی که گفته شد را مبنا قرار دهیم، اضافه ارزش شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد بسیار بیش‌تر از این ارقام است.»

۱۷۰ هزار سهامدار مهراقتصاد فرزندان این انقلاب هستند که جوانی خود را در راه حفظ این نظام گذاشته اند، و با تمام این تفاسیر هنوز هم هیچ ‌چیز ارزشمندتر از جمهوری‌اسلامی برای آن‌ها وجود ندارد. آقای نعمتی که خود جانباز جنگ هست در آخر میزگرد می‌گوید: «هنوز هم می‌گوییم با وجود ‌آنکه به ما ظلم شده است، هیچ گاه نمی‌خواهیم اعتراضات ما موجب تضعیف نظام شود. روزی برای حفظ مرزهای کشور جان خود را بر کف دست گذاشته و با دشمن بعثی جنگیدیم.بعضی از سهامدارها شهدای مدافع حرم‌اند که هنوز هم پیکرشان به کشور برنگشته است. امید داریم با درایت مسؤولان مشکل ما حل شود.»


گفت‌وگو معین رضیئی
انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ع

منبع: فارس

کلیدواژه: اقتصاد سهامداران جانبازان مهراقتصاد بانک سپه مطالبه گری فارس من خبرگزاری فارس سهامداران مهر اقتصاد بورس بازار سرمایه ارزش گذاری مهر اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۵۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده

ایسنا/گیلان رئیس سازمان چای، بهای برگ سبز چای در سال گذشته را ۱۸۶۸ میلیارد تومان دانست که تاکنون بالغ بر ۱۸۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و خاطرنشان کرد: دولت ۱۰۰ درصد مطالبات را پرداخت کرده و کارخانجات چایسازی موفق به پرداخت ۹۷.۲ درصدی شده‌اند که میانگین آن به ۹۸ درصد می‌رسد.

حبیب جهانساز امروز، هشتم اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز چین بهاره برگ سبز چای از روزهای آینده، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و سرمای اوایل سال، شاهد تاخیر در چین اول هستیم، اما به زودی برداشت را آغاز می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تمهیدات لازم جهت خرید تضمینی برگ سبز و عقد قرارداد با کارخانجات فراهم شده است، افزود: چین بهاره تا پایان خردادماه ادامه دارد، اما در مجموع چهار چین در سه فصل بهار، تابستان و پاییز انجام می‌شود.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به فاصله یک ماهه تا ۴۵ روز بین هر چین، اضافه کرد: ۹۰ درصد باغات چای در اراضی شیبدار و دیم بوده و لذا شرایط اقلیمی در زمان برداشت اثرگذار است.

جهانساز بهای برگ سبز چای در سال گذشته را ۱۸۶۸ میلیارد تومان دانست که تاکنون بالغ بر ۱۸۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و خاطرنشان کرد: دولت ۱۰۰ درصد مطالبات را پرداخت کرده و کارخانجات چایسازی موفق به پرداخت ۹۷.۲ درصدی شده‌اند که میانگین آن به ۹۸ درصد می‌رسد؛ البته شرط عقد قرارداد با کارخانجات در سال جدید، تسویه کامل مطالبات است.

وی با اشاره به مشکلات کارخانجات در فروش و بازاریابی و تامین نقدینگی، اضافه کرد: سال گذشته، واردات چای به شرط خرید چای داخلی بود که بالغ بر ۱۰ هزار تن چای از کارخانجات خارج شد و بخشی از نقدینگی کارخانجات را برای سال جدید تامین کرد.

رئیس سازمان چای با بیان اینکه چای‌سازی کارخانجات به ویژه برندها کیفی‌تر شده است، عنوان کرد: شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی نرخ خرید تضمینی برگ سبز در سال جدید را تصویب کرد و شاهد افزایش ۳۰ درصدی بها به صورت میانگین هستیم؛ یعنی بهای برگ سبز درجه یک از ۱۳ هزار و ۹۹۰ تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ هزار تومان و بهای برگ سبز درجه دو از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان رسیده است.

وی یکی دیگر از مصوبات شورای قیمت‌گذاری را واردات چای به شرط خرید چای داخلی دانست و ادامه داد: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری، پنج درصد از ارزش بهای برگ سبز با توجه به ظرفیت‌های قانون بودجه ۱۴۰۳ برای افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه صنعت چای تعلق می‌گیرد.

جهانساز افزایش ۳۰ درصدی تولید چای خشک را نتیجه قیمت متناسب خرید برگ سبز و پرداخت به موقع مطالبات و ارائه تسهیلات ارزان قیمت اصلاح و احیا و به‌زراعی باغات و بهسازی کارخانجات دانست و یادآور شد: برای سال جاری برداشت ۱۴۵ هزار تنی برگ سبز و تولید ۳۲ هزار تنی چای خشک را پیش‌بینی می‌کنیم که در صورت مساعدت اقلیمی، افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان چای با تاکید بر لزوم کنترل قیمت و حجم واردات چای، اضافه کرد: سال گذشته شاهد واردات ۴۲ هزار تنی چای بودیم که به بازار چای داخلی کمک کرد؛ این در حالی است که نیاز کشور به چای خشک ۸۵ هزار تن بوده و تولید داخل فقط ۳۰ درصد این نیاز را تامین می‌کند.

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در برندسازی چای داخلی و بازاررسانی آن، تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد چای تولیدی وارد بازار مصرف می‌شود؛ همچنین سالانه شاهد صادرات ۱۰ هزار تنی چای ایرانی هستیم.

جهانساز یکی از شاخصه‌های بارز چای ایرانی را عدم استفاده از سموم دانست و خاطرنشان کرد: باغات ما دچار آفات خسارت‌زا نیستند و هیچگونه توزیع سم شیمیایی نداریم، اما در صورت لزوم از سموم بیولوژیک استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • «خالی فروشی» حواله خودرو
  • حضور مقامات بین‌المللی در ریاض برای گفتگو پیرامون غزه
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک نتیجه اثربخشی اصلاحات در حوزه حقوقی است
  • کاهش مطالبات غیرجاری در بانک دی
  • مدیران حوزه کارگری در نماز جمعه سیستان و بلوچستان پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • عابدینی: برند معنوی باشگاه پرسپولیس را فروختند/ با اهدای ۵ درصد سهام به پیشکسوتان شق‌القمر می‌کنند